Lýsing:
Now in its third edition, Food in World History explores culinary cultures and food politics throughout the world, from ancient times to the present day, with expanded discussions of industrialization, indigeneity, colonialism, gender, environment, and food and power. It examines the long history of globalization of foods as well as the political, social, and environmental implications of our changing relationship with food, showing how hunger and taste have been driving forces in human history.
Including numerous case studies from diverse societies and periods, such as Maya and Inca cuisines and peasant agriculture in the early modern era, Food in World History explores such questions as: What social factors have historically influenced culinary globalization? How did early modern plantations establish patterns for modern industrial food production? How will the climate crisis affect food production and culinary cultures? Did Italian and Chinese migrant cooks sacrifice authenticity to gain social acceptance in the Americas? Have genetically modified foods fulfilled the promises made by proponents? With the inclusion of more global examples, this comprehensive survey is an ideal resource for all students who study food history or food studies.
Annað
- Höfundur: Jeffrey M. Pilcher
- Útgáfa:3
- Útgáfudagur: 2023-06-15
- Hægt að prenta út 2 bls.
- Hægt að afrita 2 bls.
- Format:ePub
- ISBN 13: 9781000894172
- Print ISBN: 9781032364513
- ISBN 10: 1000894177
Efnisyfirlit
- Cover
- Endorsements
- Half Title
- Series Page
- Title Page
- Copyright Page
- Dedication
- Table of Contents
- Preface to the Third Edition
- Preface to the Second Edition
- Acknowledgments
- Introduction
- 1. The First World Cuisine
- Chinese Cuisine
- Food in the Classical Mediterranean
- Multiethnic Eating in the Muslim World
- Conclusion
- Further Reading
- PART I: The Ingredients of Change
- 2. The Columbian Exchange
- Mexico
- Peru
- Return Passages
- Conclusion
- Further Reading
- 3. Sugar, Spice, and Blood
- Africa’s Many Cuisines
- Spice Wars
- Sugar and Slaves
- Conclusion
- Further Reading
- 4. Nouvelles Cuisines
- An Aristocracy of the Fork
- English Country Cooking
- Coffee and the Public Sphere
- “The Way of the Cutting Knife”
- Conclusion
- Further Reading
- 5. Moral and Political Economies
- The Hunger of Early Capitalism
- China’s Ever-Normal Granary
- The Ottoman Empire
- The Irish Potato Famine
- Conclusion
- Further Reading
- 2. The Columbian Exchange
- 6. The Industrial Kitchen
- New Technologies
- New Foods
- New Worries
- Conclusion
- Further Reading
- 7. Cuisine and Nation Building
- French Gastronomy
- Latin America
- Asia
- Conclusion
- Further Reading
- 8. Empires of Food
- Asia
- Africa
- Conclusion
- Further Reading
- 9. Migrant Cuisines
- Chop Suey
- Spaghetti and Meatballs
- Conclusion
- Further Reading
- 10. Guns and Butter
- Wars of Attrition
- Food for the State
- The Kitchen Debate
- Conclusion
- Further Reading
- 11. The Green Revolution
- Modernizing Agriculture
- Persistent Famines
- Mad Cows and GM Imperialism
- Conclusion
- Further Reading
- 12. McDonaldization and Its Discontents
- The Empire of Fast Food
- The Global Supermarket
- Resistance and Accommodation
- The Obesity Epidemic
- The Climate Crisis
- Conclusion
- Further Reading
- 13. Culinary Pluralism
- Postcolonial Cuisines
- Food and Citizenship
- The Quest for Sovereignty
- Conclusion
- Further Reading
- Conclusion
UM RAFBÆKUR Á HEIMKAUP.IS
Bókahillan þín er þitt svæði og þar eru bækurnar þínar geymdar. Þú kemst í bókahilluna þína hvar og hvenær sem er í tölvu eða snjalltæki. Einfalt og þægilegt!Rafbók til eignar
Rafbók til eignar þarf að hlaða niður á þau tæki sem þú vilt nota innan eins árs frá því bókin er keypt.
Þú kemst í bækurnar hvar sem er
Þú getur nálgast allar raf(skóla)bækurnar þínar á einu augabragði, hvar og hvenær sem er í bókahillunni þinni. Engin taska, enginn kyndill og ekkert vesen (hvað þá yfirvigt).
Auðvelt að fletta og leita
Þú getur flakkað milli síðna og kafla eins og þér hentar best og farið beint í ákveðna kafla úr efnisyfirlitinu. Í leitinni finnur þú orð, kafla eða síður í einum smelli.
Glósur og yfirstrikanir
Þú getur auðkennt textabrot með mismunandi litum og skrifað glósur að vild í rafbókina. Þú getur jafnvel séð glósur og yfirstrikanir hjá bekkjarsystkinum og kennara ef þeir leyfa það. Allt á einum stað.
Hvað viltu sjá? / Þú ræður hvernig síðan lítur út
Þú lagar síðuna að þínum þörfum. Stækkaðu eða minnkaðu myndir og texta með multi-level zoom til að sjá síðuna eins og þér hentar best í þínu námi.
Fleiri góðir kostir
- Þú getur prentað síður úr bókinni (innan þeirra marka sem útgefandinn setur)
- Möguleiki á tengingu við annað stafrænt og gagnvirkt efni, svo sem myndbönd eða spurningar úr efninu
- Auðvelt að afrita og líma efni/texta fyrir t.d. heimaverkefni eða ritgerðir
- Styður tækni sem hjálpar nemendum með sjón- eða heyrnarskerðingu
- Gerð : 208
- Höfundur : 13236
- Útgáfuár : 2017
- Leyfi : 380